Măsurile de distanțare socială nu ne împiedică să comunicăm cu persoanele dragi! Cele mai bune aplicații pentru apeluri video

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 12:33
Măsurile de distanțare socială nu ne împiedică să comunicăm cu persoanele dragi! Cele mai bune aplicații pentru apeluri video
FANATIK te ajută să faci față distanțierii sociale. Cele mai bune aplicații gratuite pentru apeluri video. Sursa foto: pinterest.ro

Având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu noul coronavirus pe teritoriul României, autoritățile au anunțat o serie de măsuri de distanțare socială, îndemnându-ne să rămânem acasă. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să pierdem definitiv contactul cu familia, prietenii sau colegii de muncă.

Cele mai bune aplicații gratuite pentru apeluri video. Face Time și WhatsApp, printre variantele ideale

Datorită tehnologiei, avem posibilitatea să-i vedem, să luăm parte la diverse conferințe sau chiar webinarii, mai ales că toate evenimentele de acest gen au migrat în mediul online, până când situația le va permite să revină la normal. Noi îți venim în ajutor cu o listă a celor mai bune aplicații pe care le poți folosi de fiecare dată când ai nevoie să-i simți pe cei dragi alături sau să lucrezi de acasă.

Ei bine, dacă ești utilizator Apple, ai la dispoziție Face Time, serviciul devenit deja celebru în întreaga lume, datorită faptului că te ajută să păstrezi legătura cu familia și prietenii.

Trebuie doar să inițiezi un apel video cu o persoană din lista de contacte care deține la rândul său un  iPhone, iPad sau un Mac. Singura bătaie de cap poate apărea din cauza conexiunii la net, însă nu te îngrijora, pentru că poți opta pentru varianta audio a apelului, care nu implică un consum de date foarte ridicat.

Cât despre smartphone-uri, cea mai populară aplicație din lume, cu peste 2 miliarde de utilizatori, este WhatsApp, folosit mai ales pe post de canal de comunicare cu familia și prietenii aflați la distanță. Poți trimite contactelor din telefon mesaje scrise, individuale sau pe grupuri, poți face apeluri audio și video sau le poți trimite diverse fișiere.

În plus, e foarte intuitivă, ceea ce o face ideală pentru persoanele mai puțin familiarizate cu astfel de servicii. WhatsApp are și o versiune de desktop, doar dacă vrei să fii la curent cu discuțiile când folosești laptopul.

Trebuie spus că mesajele sunt criptate end-to-end, ceea ce înseamnă că doar destinatarul și expeditorul le pot citi, așa că te vei simți mereu în siguranță.

Fanii Facebook pot opta pentru Messenger dacă vor să-i apeleze video pe cei dragi

Dacă folosești Facebook cât e ziua de lungă, atunci Messenger, aplicație de mesagerie derivată din rețeaua de socializare este alegerea potrivită. Dacă în trecut te limita la banalele mesaje scrise, actualizările din ultimii ani au adus și posibilitatea de a efectua apeluri audio sau video. De asemenea, este utilă și pentru cazurile în care vrei să vorbești cu o persoană care se află în lista ta de prieteni, dar nu vrei să aibă numărul tău de telefon.

Pentru uz profesional, cea mai la îndemână aplicație este Skype, întrucât permite atât apeluri video, audio, mesagerie scrisă, cât și transfer de fișiere sau chiar înregistrări. De asemenea, este utilă pentru întâlnirile de business sau pentru ședințele cu colegii, căci permite accesul a 50 de utilizatori în același apel video. În plus, ai posibilitatea să înregistrezi sau să obții o transcriere automată a discuției.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×